Hovedeier Oceanwood solgte aksjer for halv milliard i Norske Skog

Det britiske hedgefondet Oceanwood, gjennom selskapet NS Norway Holding, varslet torsdag ettermiddag et stort nedsalg i Norske Skog. Oceanwood kom inn på eiersiden da Norske Skog ble restrukturert for noen år siden.
Torsdag kveld var salget fullført, ifølge en børsmelding. Oceanwood solgte 13,5 millioner aksjer, hver til en pris av 38 kroner. Det ga et samlet beløp på 513 millioner kroner. Prisen tilsvarer en rabatt på 6,1 prosent fra sluttkurs torsdag.
Oceanwood har samtidig inngått en avtale om ikke å selge flere aksjer neste 90 dager.
Oceanwood eide før salget 42,9 prosent av Norske Skog, og kvittet seg med 14,3 prosent. Etter salget er beholdningen redusert til 26,9 millioner aksjer tilsvarende 28,5 prosent.

Siste nytt

Noe svakere fra Telenor-datter i Malaysia

Telenor-selskapet Digi i Malaysia leverer noe svakere tall for fjerde kvartal enn på samme tid året før, og sier at det venter inntekter, brutto driftsresultat og investeringer på rundt fjorårets nivå i 2022.
Selskapet leverer et brutto driftsresultat (ebitda) før andre poster på 1,55 milliarder kroner i fjerde kvartal, ned fra 1,69 millliarder kroner i fjerde kvartal året før.
Inntektene i kvartalet ble på...Se mer

Autostore melder at tysk rettsprosess er stanset

Britiske Ocado og norske Autostore er i rettsstrid om patent på lagersystemer i Storbritannia, USA og Tyskland. Ocado mener at Autostores robotsystem Blackline og en programvare kalt Router bryter med Ocados patenter, men Autostore avviser dette.
Ifølge en melding fra Autostore har en rett i München nå stanset en prosess Ocado har kjørt for å stanse Autostores B1-robot i Tyskland. Ifølge Autostore...Se mer

Zaptec doblet inntektene – kraftig resultatvekst

Elbilladerselskapet Zaptec økte inntektene med 144 prosent til 192,8 millioner kroner i fjerde kvartal, sammenlignet med året før. Det viser selskapets kvartalsrapport.
Justert driftsresultat før nedskrivninger og avskrivninger (ebitda) kom inn på 46,8 millioner kroner i kvartalet, opp fra 11,1 millioner kroner året før. Justeringen dreier seg om lønnsfordeler og sosiale kostnader på et aksjeopsjo...Se mer

OCM flagger i Hafnia etter oppkjøp

Tilbake i november ble det kjent at Hafnia kjøper en flåte av 32 skip av typen produkt- og kjemikalietank, i forbindelse med oppkjøpet av Chemical Tankers.
Torsdag ettermiddag kom meldingen om at transaksjonen var fullført, og i henhold til planen er det utstedt nye aksjer til selgeren OCM (Gibraltar) Chemical Tankers.
I den forbindelse flagger OCM nå en eierandel på rundt 20,4 prosent av de utes...Se mer

Quantafuel henter 400 millioner kroner

Plastgjenvinningselskapet Quantafuel henter friske penger i en rettet emisjon. Kapitalinnhentingen ble fullført like etter midnatt, etter at selskapet varslet den da Børsen stengte torsdag ettermiddag.
Selskapet utsteder nå 16 millioner aksjer til kurs 25 kroner. Det gir en samlet kapitalinnhenting på 400 millioner kroner.
Kursen på 25 kroner er 10,7 prosent lavere enn sluttkursen på 28 kroner tor...Se mer

Everfuel mottar 45 millioner svenske kroner i stipend

Everfuel Sweden, datterselskap av Everfuel, har blitt tildelt sto stipend fra Swedish Environmental Protection Agency på totalt 45 millioner svenske kroner. Det skriver Everfuel i en melding torsdag.
Stipendet skal finansiere to hydrogenstasjoner i Värmland regionen i Sverige. Støtten kommer gjennom Klimatklivet, «the Swedish Environmental Protection Agency» sitt investeringsprogram som støtter til...Se mer

Everfuel får tysk kontrakt

Everfuel melder at de har vunnet anbudet om en kontrakt i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen.
Everfuel skal der bidra med en hydrogenstasjon til tungtransport. Stasjonen skal åpne i 2023.
Avtalen varer i 10 år, og verdien av kontrakten er ikke blitt offentliggjort.
Tildelelsen av kontrakten kan fortsatt påklages i 10 dager fremover.

House of Control har signert en avtale med Cillco Technology

House of Control har signert en avtale med Cillco Technology AS, som vil overta kundekontrakter utenfor selskapets kjernevirksomhet, samt om lag 30 årsverk fra House of Controls datterselskap DinERP AS.
Avtalen med Cillco Technology trer i kraft 1. mars 2022. Det fremgår av en melding fra House of Control torsdag.
House of Control er et norsk teknologiselskap som utvikler og selger skybasert program...Se mer

Spørsmål

Anonym: Kommer Vår Energi på børs?

Camilla Knudsen:
Hei, ja det ser sånn ut. De har ikke sagt noen eksakt dato, men mandag denne uken varslet de at det blir børsnotering: Vår Energi går på børs
Takk for at du leser E24, ha en fin torsdagskveld!

PGS-aksjen ned 50 prosent - fjerde mest omsatt

Markedet fortsetter å straffe seismikkselskapet PGS hardt etter dets varslede risiko om at det muligens ikke klarer å betale gjeldsforfallene for 2022 og står i fare for brudd på lånevilkår allerede i første kvartal.
En langsommere innhenting for det pressede seismikkmarkedet, som er preget av overkapasitet og mange båter som står uten arbeid, rammer selskapet og bidro til et nytt milliardtap i 202...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%