Oslo Børs stiger

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,58 prosent i tidlig handel fredag.
Oppgangen kommer i kjølvannet av en rekyl på Asia-børsene i morgentimene, etter en uke med tidvis store børsfall. På Wall Street endte handelsdagen blandet torsdag, der industriindeksen Dow Jones fikk sin sjette dag på rad med nedgang.
Oljeprisen, som ofte beveger flere av de toneangivende selskapene på Børsen, har steget de siste dagene - som forklares med økt geopolitisk spenning knyttet til Ukraina-krigen.
På morgenen ble det kjent at plastgjenvinningselskapet Quantafuel tapte over 50 millioner kroner på driften i første kvartal, og samtidig senker produksjonsmålet for Skive-anlegget i Danmark i 2022 til mellom 6.000 og 8.000 tonn.
Analytiker i Arctic Securities, Ivar Ryttervold sier at nedjusteringen var som forventet, men likevel lavere enn hva han ligger inne med.
– Produksjonsguiding justert ned som ventet, men også noe under vårt estimat på 8.750 tonn, sier han.
Ellers var det lite nytt rundt tidslinjen på nye prosjekter, men Ryttervold tror like fullt det fortsatt er nedside på nåværende guiding.
– I tillegg har selskapet et stort finansieringsbehov fremover, er beskjeden fra Ryttervold.
Fra start falt Quantafuel-aksjen rundt 13 prosent, men hentet seg etter noen minutter inn til en nedgang på syv prosent.
Før åpning har det kommet en rekke andre resultater og nyheter fra børsselskapene:
  • Flyselskapet Norwegian tapte 849 millioner kroner på driften i første kvartal, og ser samtidig en økning i billettbestillingene for tiden fremover.
  • Lakseselskapet Lerøy Seafood nesten dobler driftsresultatet i første kvartal etter rekordhøye laksepriser.
  • Sjefen for sportsutstyrsselskapet XXL, Pål Wibe, går av 1. september etter uenigheter om prioriteringer og veien videre.
  • Bildelprodusenten Kongsberg Automotive mer enn halverer driftsresultatet for første kvartal i lys av høye kostnader og globale flaskehalser, men starter samtidig et tilbakekjøp av aksjer.
  • Bioteknologiselskapet Nordic Nanovector fikk et driftsresultat på minus 100 millioner kroner i første kvartal.

Siste nytt

Full børsstans for Fred. Olsen Windcarrier

Selskapet, som leverer tjenester til havvindprosjekter, har tidligere meldt at børsplanene settes på pause. Nå avsluttes noteringsprosessen, ifølge en melding onsdag ettermiddag.
Den 15. februar i år ble selskapets aksjer tatt opp til handel, og dette vedtaket var gyldig til og med tirsdag denne uken, 24. mai.
«Noteringsprosessen er nå avsluttet og selskapet har ikke lenger informasjonsplikt iht....Se mer

Meltwater tapte 119 millioner

Den ferske kvartalsrapporten fra IT-selskapet viser nytt underskudd i årets tre første måneder.
Resultat før skatt landet på minus 12,4 millioner dollar i kvartalet. Beløpet tilsvarer minus 119 millioner kroner.
Det er en forverring fra minus 9,3 millioner dollar i resultat før skatt på samme tid i fjor.
Samtidig steg inntektene til 109,2 fra 94,4 millioner dollar.
Selskapet forventer å levere inn...Se mer

Belships både kjøper og selger skip

Tørrlastrederiet Belships har inngått en avtale om kjøp av et 2020-bygget ultramax-fartøy på 64.000 dødvekttonn. Samtidig selger selskapet et eldre fartøy.
Det fremgår av en melding onsdag.
Ultramaxen Belships kjøper er finansiert gjennom en timecharter-leieavtale for en fast periode på fem år med opsjoner på forlengelse i ytterligere tre år. Kontant break even for fartøyet ved levering vil være cir...Se mer

Spørsmål

Anonym: Equinor betaler utbytte på fredag. Må jeg eie EQNR på fredag for å få utbetalt utbyttet? Eller holder det at jeg eide dem på det tidspunktet da det ble besluttet ?

Anders Nybakken Kvale:
Hei. Takk for spørsmålet. Equinor-aksjen var såkalt eks-utbytte (første dagen aksjen handles uten rett til utbytte) fra og med 12. mai, som betyr at du måtte eie dem på dette tidspunktet for å få utbytte 27. mai.

Spørsmål

morten mastereid: Hei. Har dere fått med dere at AKSO har vinne in Sizable kontrakt i dag?

Camilla Knudsen:
Hei,
Takk for innspillet, vi har skrevet en liten sak om det, som du kan lese her.
Håper du har en fin onsdag!

Prosafe sikrer Petrobras-kontrakt verdt 1,2 milliarder kroner

Riggselskapet Prosafe har inngått en avtale med Petrobras for levering av det halvt nedsenkbare fartøyet Safe Eurus for sikkerhets- og vedlikeholdsstøtte offshore Brasil, skriver selskapet i en melding.
Kontrakten har en verdi på rundt 126 millioner dollar, tilsvarende 1,2 milliarder kroner. Lengden på avtalen er fire år og vil starte opp i slutten av mars 2023.
Prosafe-aksjen stiger 2,49 prosent...Se mer

Statkraft inngår avtale med Freyr

Statkraft har inngått en bindende prinsippavtale med batteriselskapet Freyr, som ventes å bli en langsiktig kraftkjøpsavtlae, med sikte på å sikre langsiktig forsyning av fornybar energi til Freyrs fabrikk i Mo i Rana. Det skriver de to selskapene i en pressemelding.
Avtalen og tilknyttede energitjenester anslås å dekke det forventede strømbehovet i perioden 2024–2031 og sikre fysisk leveranse av...Se mer

Milliardkontrakt til Aker Solutions

Oljeserviceselskapet Aker Solutions er tildelt en en kontrakt av Equinor å levere subsea-produksjonssystem (SPS) til Halten Øst-utbyggingen. Kontraktsverdien er 1,3-1,5 milliarder kroner.
Det fremgår av meldinger fra Aker Solutions og Equinor onsdag.
Aker Solutions skal levere et komplett undervannsproduksjonssystem inkludert syv standardiserte vertikale undersjøiske trær, fem dual-slot satellittstr...Se mer

Techstep inngår avtale verdt 14 mill. med Norwegian

Teknologiselskapet Techstep skal levere tjenestene Smartcontrol og Smartdevice for opptil 3.000 brukere i Norge og Danmark. Kjøperen av tjenesten er flyselskapet Norwegian, skriver Techstep i en melding.
Avtalen har en anslått verdi på 14 millioner kroner, med en kontraktsperiode på to år i første omgang.
– Denne avtalen vil støtte dem (Norwegian red.anm.) i deres uttalte «digitale skifte»-strateg...Se mer

Meglerhus nedjusterer Adevinta etter kvartalsrapport

Flere meglerhus nedjusterer Adevinta etter at selskapet la frem resultater for første kvartal denne uken.
Det fremgår av analyser, skriver TDN Direkt.
DNB Markets nedjusterer kursmålet på Adevinta til 100 kroner pr. aksje, fra tidligere 115 kroner pr. aksje og opprettholder kjøpsanbefaling.
Meglerhuset skriver at resultatene for første kvartal viste at til tross for svake volumer på kort sikt, kan Ad...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%