Norse tapte 450 mill. på driften i første halvår

Det ferske flyselskapet Norse Atlantic fikk et resultat før skatt på minus 51,3 millioner dollar i første halvår av 2022, viser en fersk rapport.
Selskapet hadde et driftsresultat i perioden på minus 43,3 millioner dollar, tilsvarende et underskudd på 450 millioner kroner med dagens kurs.
Selskapets kontantbeholdning per 30. juni 2022 var på 76,1 millioner dollar. Inkludert investeringer i likvide verdipapirer var total likviditet på 105,6 millioner dollar ved utgangen av perioden.
Norse Atlantic gjentar samtidig at utsiktene for luftfartsindustrien er svake for de kommende månedene og at selskapet vil være forsiktige når det kommer til vinterprogrammet, og vil potensielt tynne ut vinterprogrammet på linje med etterspørselen.
– Selskapet er godt posisjonert til å ta en forsiktig tilnærming til aktivering av flere fly, ettersom vi fortsetter å dra fordeler av fleksible leasingvilkår, inkludert power-by-the-hour og lave leiepriser, skriver selskapet i rapporten.

Siste nytt

Aker Solutions nærmere havvindkontrakt verdt milliarder

Aker Solutions har sammen med Siemens Energi blitt varslet om å fortsette med kontrakten med Vattenfall for vindprosjektet Norfolk Boreas utenfor Storbritannia.
Det kommer frem i en børsmelding lørdag.
Vattenfall har fra før valgt de to selskapene som foretrukne leverandører av strømplattformer til det britiske havvindprosjektet.
Prosjektet må fremdeles få godkjennelse fra relevante myndigheter, og V...Se mer

Wall Street falt markant

Slik ligger det an for de toneangivende indeksene på Wall Street ved stengetid fredag:
  • Samleindeksen S&P 500 falt 1,48 prosent
  • Tek-indeksen Nasdaq falt 1,51 prosent
  • Industriindeksen Dow Jones falt 1,70 prosent
Dow Jones-indeksens september-knekk var større enn i finanskriseåret 2008. Og for første gang siden 2009 endte S&P 500 og Nasdaq med en negativ avkastning tre kvartaler på rad, ifølge CNBC.
S&P 500 fikk sitt verste kvart...Se mer

BP sikret kontrakt med Cool Company-skip

BP har sikret et av de få gjenværende tilgjengelige LNG-skipene for 2022, Cool Companys "Golar Ice", ifølge TradeWinds, som peker på rykter i markedet om at dagraten er på 190.000 dollar pr dag for en ettårig kontrakt.

Salamr: trekker kjøp av oppdrettsløyver til fastpris

SalMar kjøpte tidligere i år lisens til å øke kapasiteten med 1.223 tonn laks for 244,6 millioner kroner, men velger nå å oppheve kjøpet.
Kjøpet ble gjort som en del av kapasitetsjusteringen i trafikklyssystemet.
Opphevingen skjer etter regjeringens forslag om grunnrenteskatt på oppdrett i sjø.
– Dette har skapt en situasjon som gjør at selskapet ikke finner det forsvarlig å betale det nevnte vederla...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%