Borr Drilling får ny utsettelse av kreditorene

Borr Drilling, hvor investor Tor Olav Trøim er styreleder, forhandler med kreditorene om refinansiering og hadde frist til 30. juni, men har nå fått en ny utsettelse av nedbetalingen til 15. juli, ifølge en melding.
Det har blitt gjort «betydelig fremgang» i forhandlingene, skriver Borr Drilling i meldingen.
«En komplett løsning vil kreve ytterligere innskudd av kapital kombinert med gjeldsnedbetalinger, forlengelser og innrømmelser fra kreditorene», skriver selskapet.
For å ha nok tid til å inngå forpliktende avtaler med alle kreditorer har kreditorene i banksyndikatet forlenget selskapets unntak fra låneavtalene frem til 15. juli 2022, skriver Borr Drilling. Selskapet har et mål om å komme i mål med en helhetlig finansiell løsning innen denne datoen.
Riggselskapene har hatt en krevende tid etter oljenedturen under coronakrisen i 2020, som dempet investeringslysten i olje- og gassbransjen. Borr Drilling har gått gjennom flere runder for å redusere gjeldsbyrden, etter å ha lånt mye penger for å satse på rigger. Selskapet solgte denne uken tre rigger som et ledd i arbeidet med refinansieringen.
Borr Drilling-aksjen er mer enn doblet så langt i år til 44,01 kroner, og var oppe i nær 63 kroner på toppen tidligere denne måneden.
Blant de største eierne i Borr Drilling er Granular Capital Ltd., Orbis Investment Management, Artemis Investment Management, Tor Olav Trøim og Christen Sveeas, ifølge Marketscreener.

Siste nytt

DNB Markets og Pareto Höegh øker Autoliners-kursmål etter tallslipp

DNB Markets oppjusterer sitt kursmål på Höegh Autoliners til 65 kroner fra 51 kroner og gjentar kjøpsanbefaling, ifølge en oppdatering fredag.
«Etter vårt syn er selskapet i en misunnelsesverdig posisjon, med utbytte introdusert og en plan for en potensielt fullfinansiert 16-skips nybyggingsprogram for å posisjonere det for fremtiden», skriver meglerhuset.
Pareto Securities oppjusterer sitt kursmål...Se mer

Venter tredobbel svensk renteheving

Prisveksten i Sverige holdt seg høy i juli, selv om den dempet seg noe fra nivået i juni. Inflasjonen var på åtte prosent i juli målt mot samme periode i fjor.
Nå venter Handelsbanken at sentralbanken i Sverige, Riksbanken, kommer med en trippel renteheving på 0,75 prosentpoeng på møtet i september.
Seniorøkonom Johan Löf i Handelsbanken skriver i et notat at dagens inflasjonsrapport viser at gapet...Se mer

Kraftig fall for Pexip-aksjen

Hovedindeksen åpnet med et et svakt fall, og en drøy halvtime ut i handelen vaklet indeksen mellom pluss og minus.
Det var blandet utvikling på børsene i Asia i morgentimene norsk tid, og etter at onsdagens jublende stemning på Wall Street roet seg ned i går kveld.
Oljeprisen ligger på 99,3 dollar ved børsåpning. Det er 1,2 dollar høyere enn da børsen stengte i går, og en svak nedgang på 0,1 prose...Se mer

Fearnley Securities oppgraderer Aker Solutions-aksjen

Meglerhuset oppgraderer Aker Solutions til kjøp fra salg med et kursmål på 40 kroner per aksje.
Det fremgår av en analyse fredag.
«Etter år med underinvesteringer er en uunngåelig bedring godt i gang. Aker Solutions' stigende ordrereserve er klare bevis. Den rekordhøye pipelinen med anbud er ytterligere bevis på dette», skriver Fearnley Securities.
«Flere drivere kommer fra skatteincentivordningen på...Se mer

Aker BP med olje- og gassfunn ved Skarvfeltet

Funnet er gjort i undersøkelsesbrønnen 6507/3-15 i utvinningstillatelse 941 nordøst for Skarvfeltet i Norskehavet.
Funnet estimeres til 1,7-5,7 millioner standardkubikkmeter utvinnbare oljeekvivalenter og vil vurderes produsert på Skarvfeltet, melder Oljedirektoratet fredag.
Det tilsvarer mellom 10,7 og 35,9 millioner fat.
«Brønnen traff på en total olje- og gasskolonne på om lag 115 meter i Fangst...Se mer

Kraft Bank økte overskuddet

Kraft Bank, der investor Bjørn Maaseide er største aksjonær, fikk et resultat før skatt på 18,4 millioner i andre kvartal 2022, mot 15,5 millioner i samme periode året før, ifølge bankens kvartalsrapport fredag.
Banken hadde netto renteinntekter på 37 millioner kroner i kvartalet, mot 33 millioner kroner i samme kvartal året før.
I andre kvartal var nysalget høyere enn forventet mens innfrielser var...Se mer

Akva Group tapte 54 millioner i andre kvartal

Akva Group fikk et driftsresultat på minus 41,4 millioner kroner i andre kvartal 2022, mot 32,4 millioner kroner samme periode året før, ifølge selskapets kvartalsrapport fredag.
Driftsresultatet er på linje med resultatvarsel fra selskapet tidligere i august.
Driftsinntektene var 907 millioner kroner i andre kvartal, opp fra 832 millioner i tilsvarende periode i fjor, mens resultatet før skatt fal...Se mer

Interoil økte inntekter og resultat

Oljeselskapet fikk en justert EBITDA på 1,6 millioner dollar i årets andre kvartal, fra 1,5 millioner kroner samme på samme tid i fjor. Selskapets resultat etter skatt endte på 800 000 dollar, opp fra 300 000 dollar i andre kvartal 2021.
Det opplyser selskapet i sin kvartalsrapport fredag.

Resultathopp for Wilson

Shippingselskapet la fredag frem sin rapport for årets andre kvartal og kan vise til gode tall.
Resultat etter skatt endte på 26 millioner euro, opp fra usedvanlig lave 9 millioner euro på samme tid i fjor. Selskapets EBITDA var på 43,7 millioner euro, mot 23 millioner euro i andre kvartal i 2021.
Et sterkt spot-marked og god flyt i selskapets transportsystem har resultert i god inntjening for først...Se mer

Svensk inflasjon holdt seg høy i juli

Inflasjonen har steget til høye nivåer i mange land. Fredag kommer det svenske statistikkbyrået med ferske tall over prisveksten.
Den viser at konsumprisindeksen med fast rente (KPIF) steg med 8 prosent i juli fra samme måned i fjor.
Det var ned fra veksttakten 8,5 prosent i juni. Det var også hakket lavere enn økonomenes forventninger på 8,1 prosent, skriver Dagens Industri.
I juni var prisveksten i Sveri...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%