Integrated Wind-datter inngår kontrakter

Det relativt ferske offshore vindservice-selskapet Integrated Wind Solutions sitt datterselskapet, IWS Fleet AS, har utøvd opsjoner og inngått byggekontrakter med China Merchants Industry Holdings Co. (CMI) for kjøp av ytterligere to walk-to-work Commissioning Service Operations Vessels (CSOVer).
De to nybyggene er planlagt levert i andre kvartal 2025, melder selskapet i en børsmelding tirsdag.
Den faste verftprisen er på omtrent 52,5 millioner euro pr fartøy. Rundt 50 prosent av skipsverdien er relatert til norske eksportselskaper som leverer avansert teknologi, opplyses det.
IWS har også sikret opsjoner for ytterligere to skywalker CSOVer fra CMI-verftet.
Videre opplyses det at i desember 2022 signerte Dogger Bank-konsortiet og IWS-flåten den endelige og bindende kontrakten for charterpartiet for Dogger Bank C, med en oppstart i 2025 og en varighet på 304 dager.
Samt at selskapet har mottatt en term sheet for en grønn senior, sikret kredittfasilitet fra SEB og Sparebank 1 SR-Bank for gjeldsfinansiering av "IWS Seawalker" og "IWS Starwalker"
Det opplyses også at grunn av utfordringer med den globale forsyningskjeden, som påvirker levering av walk to work gangway-systemet, forventer selskapet endringer i leveringsplanen for de to første fartøyene.
Det er avtalt med charteren for det første fartøyet, "IWS Skywalker", at det vil starte sin kontrakt i fjerde kvartal 2023. Selskapet forventer at det andre fartøyet, "IWS Windwalker" skal være klar for kommersiell virksomhet tidlig i første kvartal 2024. Den endrede leveringsplanen vil ha mindre finansiell effekt på selskapet.

Siste nytt

Grameenphone øker inntektene, men mister abonnenter

Telenors datterselskap i Bangladesh, Grameenphone, fikk en ebitda før andre poster på 2.443 millioner kroner i fjerde kvartal 2022, mot 2.301 millioner kroner i samme periode året før, opplyser Telenor tirsdag.
Driftsinntekter ble 3.724 millioner kroner i kvartalet (3.689), mens driftsresultat utgjorde 1.528 millioner kroner i kvartalet (1.586).
Driftsmessige investeringer eksklusive spektruminveste...Se mer

Fall i driftsoverskuddet for Wilson

Tørrlastrederiet Wilson fikk et driftsresultat på 22,8 millioner euro i fjerde kvartal 2022, mot 25,9 millioner i samme kvartal året før.
Det fremgår av selskapets fjerdekvartalsrapport tirsdag.
Driftsresultatet før ned- og avskrivninger, såkalt ebitda, var 34,8 millioner euro i kvartalet, ned fra 36,7 millioner i samme kvartal i 2021.
Tørrlastrederiet hadde en netto omsetning på 70,5 millioner euro,...Se mer

Kutter kursmål på Equinor, Vår Energi og Aker BP

Carnegie nedjusterer kursmålet på Equinor til 400 kroner pr aksje, fra 480 kroner, og gjentar en kjøpsanbefaling, ifølge en oppdatering fra meglerhuset tirsdag.
Kursmålet på Vår Energi nedjusteres til 50 kroner fra 55 kroner, og kjøpsanbefalingen fastholdes.
Kursmålet på Aker BP nedjusteres til 380 kroner fra 420 kroner, og kjøpsanbefalingen fastholdes.
– På grunn av det ekstreme fallet i naturgassfo...Se mer

Svak vekst i fransk økonomi

Frankrikes bruttonasjonalproduktet (BNP) vokste med magre 0,1 prosent i fjerde kvartal i fjor, noe som var hakket bedre enn analytikerne ventet.
Veksten gikk enda litt langsommere enn i tredje kvartal, da den endte på 0,2 prosent. På forhånd var det imidlertid spådd at BNP kom til å forbli uforandret, ifølge en oversikt fra nyhetsbyrået Reuters.
For året som helhet endte veksten på 2,6 prosent, iføl...Se mer

Japan: Nedgang i industriproduksjonen

Japans industriproduksjon var ned 0,1 prosent i desember, sammenlignet med måneden før, mens den var ned 2,8 prosent på årsbasis, viser foreløpige tall.
På forhånd var det ventet en nedgang på 1,2 prosent på månedsbasis, ifølge konsensusprognose fra Trading Economics.
I oktober november steg industriproduksjonen med 0,2 prosent på månedsbasis og falt 0,9 prosent på årsbasis.

Oppgang i detaljomsetningen i Japan

Detaljomsetningen i Japan var opp 1,1 prosent i desember, sammenlignet med måneden før.
På årsbasis var detaljomsetningen opp 3,8 prosent. På forhånd var det ventet en oppgang på 3,0 prosent på årsbasis, ifølge Trading Economics.

Arbeidsledighet på 2,5 prosent i Japan

Arbeidsledighetsraten i Japan var 2,5 prosent i desember, fra 2,5 prosent foregående måned.
Det var ventet en ledighetsrate på 2,5 prosent, ifølge konsensusprognose fra Trading Economics.

Innkjøpssjefsindeksene snur i Kina

Kina har tirsdag sluppet sin offisielle innkjøpssjefsindeks (PMI). Disse måler vareflyt og stemning blant innkjøpssjefene og er en viktig pekepinn for den økonomiske utviklingen.
Innkjøpssjefsindeksen for industrien viser vekst for første gang siden oktober i fjor, og landet på 50,1 i januar, opp fra 47 i desember, viser tallene fra de kinesiske statistikkmyndighetene.
Verdier over 50 uttrykker økt...Se mer

Rekordresultat for Okea i fjerde kvartal

Oljeselskapet Okea fikk et resultat etter skatt på 324 millioner kroner i fjerde kvartal i fjor, opp fra 283 millioner kroner i fjerde kvartal 2021.
Okea melder om driftsinntekter på 1,66 milliarder kroner i fjorårets fjerde kvartal, ned fra 1,73 milliarder kroner på samme tid i 2021.
Oljeselskapet vil betale utbytte på én krone per aksje 15. mars i år, som blir totalt 104 millioner kroner. Styret h...Se mer

Tele2 slo forventningene

Tele2 fikk en ebitda-al (driftsresultat før avskrivninger, men etter leasingsavskrivninger) på 2,48 milliarder svenske kroner i fjerde kvartal 2022, ifølge selskapets kvartalsrapport tirsdag.
På forhånd var det ventet en ebitda-al på 2,45 milliarder svenske kroner, ifølge estimater innhentet av Infront.
Omsetningen ble 7,45 milliarder kroner i kvartalet, mot en ventet omsetning på 7,33 milliarder kr...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%