Frontline ventes å snu til minus

Mandag neste uke legger John Fredriksen-dominerte Frontline frem fasiten for årets tredje kvartal, som er ventet å vise en betydelig svekkelse fra samme periode året før, ifølge estimater Infront har innhentet for TDN Direkt fra åtte analytikere:
  • Timecharter-inntektene er ventet å lande på 75 millioner dollar, ned fra 178 millioner dollar i fjor.
  • Driftsresultatet (ebit) er ventet å være minus 17 millioner dollar, ned fra 71 millioner dollar i 2020.
  • Resultatet før skatt er ventet å vise et tap på 34 millioner dollar, mens tallet var pluss 57 millioner dollar i fjorårets tredje kvartal.
Det ventede resultatet før skatt tilsvarer et tap på rundt 300 millioner kroner, som i så fall følger et tap på 235 millioner kroner i andre kvartal.
Forventingene kommer i lys av et skadeskutt tankmarked i årets periode. Slik har det vært helt siden produksjonskuttene fra oljegrupperingen Opec og samarbeidsland på grunn av coronakrisen. Situasjonen er i stor kontrast til vinteren i fjor da nivået lå på over 300.000 dollar per dag – på grunn av priskrig på olje.
– Tankmarkedet fortsatte å være utfordrende gjennom andre kvartal 2021, til tross for at de fleste energirelaterte råvarer og shippingmarkeder så en betydelig oppsving i etterspørsel og priser, kommenterte Frontline-sjef Lars Barstad i forbindelse med rapporten for andre kvartal i slutten av august.
Flere analytikere, investorer og rederier har de siste månedene øynet en tankopptur i tiden fremover. Blant faktorene som meglerhusene nå trekker frem for å forklare en kommende tankopptur, er Opecs fortsettende produksjonsøkning, økt skraping av skip, lav ordrebok, altså få bestillinger av nye skip, og kommende utslippsreglers påvirkning på markedet.
En oversikt hos analyse- og nyhetsbyrået Bloomberg viser at ni meglerhus nå ligger inne med en anbefaling om å kjøpe aksjer i Frontline, som er et av verdens største tankrederier. Syv har en hold-anbefaling, mens ingen anbefaler salg.
Frontline-aksjen er siden årsskiftet opp 20 prosent på Oslo Børs.
Fakta om Frontline:
  • Har en flåte bestående av 74 skip, inkludert nybygg, som frakter olje, fordelt på typene VLCC, Suezmax og Aframax/LR2.
  • Notert på Oslo Børs og New York-børsen under tickeren «FRO».
  • Markedsverdien er 13 milliarder kroner per 25. november 2021.
  • John Fredriksen er største aksjonær.
  • Selskapet er registrert i Bermuda.

Siste nytt

Askim og Spydeberg Sparebank hyrer advokater for å granske mediesak

Styret i Askim og Spydeberg har engasjert advokater for å granske forhold omtalt i mediesak, ifølge en melding fredag kveld.
Forrige uke ble banksjef Rune Hvidsten i Askim og Spydeberg Sparebank suspendert av styret på bakgrunn av medieoppslag i Finansavisen.
I flere artikler den siste tiden har Finansavisen omtalt Hvidsten i forbindelse med saker som handler om tidligere rallykjører Henning Solberg...Se mer

Jan Haudemann-Andersen kjøper Nykode Therapeutics-aksjer for 7 mill.

Finansmann Jan Haudemann Andersen har gjennom Datum Group kjøpt 94.000 aksjer i det norske kreftselskapet Nykode Therapeutics.
Selskapet het inntil nylig Vaccibody. Jan Haudemann Andersen er styremedlem.
Handelen har en snittkurs på 74,6 kroner per aksje, ifølge en børsmelding. Det betyr i overkant av 7 millioner kroner totalt.
Datum Group eier nå 40,35 millioner aksjer i selskapet.
Det Kristiansand-baserte famil...Se mer

Aker Biomarine-sjefen kjøper aksjer for nesten to millioner

Matts Johansen, administrerende direktør i Aker Biomarine, har gjennom KMMN Invest II fredag kjøpt 45.000 aksjer i Aker Biomarine til en snittkurs på 43,88 kroner per aksje, ifølge en melding.
Samlet verdi på aksjekjøpet er 1,97 millioner kroner.
Etter transaksjonen kontrollerer Johansen, direkte og indirekte, 1.040.714 aksjer i Aker BioMarine.

Lifecare får ikke gebyr av Børsen likevel

Oslo Børs melder fredag ettermiddag at de har besluttet å oppheve et vedtak om å ilegge Lifecare et overtredelsesgebyr på 100.000 kroner for brudd for forpliktelsen om å offentliggjøre innsideinformasjon.
Den 5. oktober i fjor meldte Lifecare i en børsmelding at deres patenterte sensorteknologi hadde fått en rolle i et forskningsprosjekt som var tildelt 43 millioner kroner i EU-støtte.
«Oslo Børs mener dette utgjord...Se mer

Flyr påvirket av smitteutvikling i november

Flyselskapet Flyr melder om 60.582 reisende til 12 reisemål i november, i en pressemelding fredag morgen.
– Vi hadde en positiv vekst i ukene etter gjenåpningen av samfunnet tidligere i høst, med god etterspørsel også etter flyreiser til utlandet. Flyr har nå vært i drift siden slutten av juni, og gitt den situasjonen vi har møtt med flere nye smittebølger, så er utviklingen i fyllingsgraden som f...Se mer

Kina gir grønt lys til Boeings 737 Max-fly

De kan tas i bruk i Kina igjen fra neste år, etter månedsveis med forhandlinger mellom Beijing og Boeing.
Beskjeden førte til at Boeing-aksjen steg betraktelig. Beslutningen betyr at mer enn 100 fly som har blitt produsert de to siste årene, nå kan leveres til kinesiske selskaper.
Flymodellen ble satt på bakken i mars 2019 etter to katastrofale ulykker som til sammen kostet 346 menneskeliv.

Hovedeier Oceanwood solgte aksjer for halv milliard i Norske Skog

Det britiske hedgefondet Oceanwood, gjennom selskapet NS Norway Holding, varslet torsdag ettermiddag et stort nedsalg i Norske Skog. Oceanwood kom inn på eiersiden da Norske Skog ble restrukturert for noen år siden.
Torsdag kveld var salget fullført, ifølge en børsmelding. Oceanwood solgte 13,5 millioner aksjer, hver til en pris av 38 kroner. Det ga et samlet beløp på 513 millioner kroner. Prisen...Se mer

Fredriksen eier under 10 prosent av Seadrill

Hemen Holding, kontrollert av John Fredriksen, har torsdag solgt 115.000 aksjer i Seadrill, ifølge en børsmelding.
Etter dette eier Fredriksen 9,99 prosent av aksjene i selskapet.
Fredriksen har solgt seg ned i Seadrill over tid.
I oktober solgte Hemen seg ned til under 15 prosent eierandel, eller å ha bikket under 20 og 25 prosent i henholdsvis august og juli.
Seadrill-aksjen er ned 3,45 prosent ti...Se mer

Oslo Børs faller fra start

Hovedindeksen starter med nedgang på 0,74 prosent torsdag morgen.
I USA endte handelsdagen onsdag med markant fall, etter at det første omikronsmittetilfellet ble påvist i landet. Markedene i Asia omtalte Reuters som dempet, som følge av virususikkerheten.
Otovo stiger etter Tyskland-nyhet
Otovo-aksjen er blant de som stiger mest torsdag morgen, opp nær syv prosent. Selskapet meldte før børsåpning...Se mer

Quantafuel utvider Kristiansund-anlegg

Resirkuleringsselskapet Quantafuel melder torsdag morgen at de har fullført en sorteringslinje ved utvidelsen på resirkuleringsanlegget i Kristiansund. Dermed går utvidelsen etter planen, ifølge børsmeldingen.
Resirkuleringsanlegget i Kristiansund sorterer allerede opp til 40 tonn plast per dag, og den nye linjen anslås å sortere 20.000 tonn i året.
– Vi er veldig fornøyd med vår fremgang i Kristi...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%