Vraker kjøpsanbefaling på Equinor-aksjen

Equinor-aksjen handles nå på linje med Berenbergs kursmål, og meglerhuset nedgraderer aksjen fra kjøp til hold.
Det fremgår av en analyse publisert torsdag, hvor Berenberg beholder kursmål 245 kroner per aksje på Equinor.
Equinor-aksjen ligger på 251,9 kroner på Oslo Børs fredag.
Meglerhuset noterer videre at Equinor fortsatt er godt posisjonert, og at de blant konkurrenter er av selskapene som har høyest eksponering mot spotprisen på europeisk gass.
Samtidig er det positivt for selskapet at Johan Sverdrup-feltet fortsetter oppskaleringen fordi oljeprisene også er på vei opp. Samtidig har aksjekursen utviklet seg sterkt den seneste tiden, noteres det.
Hva gjelder havvind, skriver Berenberg at de venter å se mer investeringer innen dette feltet i tiden fremover, men meglerhuset skriver like fullt at dette er et segment hvor konkurransen stadig blir tøffere.
«Det kan hende Equinor ikke klarer å skalere opp raskt nok», skriver Berenberg.

Siste nytt

Noe svakere fra Telenor-datter i Malaysia

Telenor-selskapet Digi i Malaysia leverer noe svakere tall for fjerde kvartal enn på samme tid året før, og sier at det venter inntekter, brutto driftsresultat og investeringer på rundt fjorårets nivå i 2022.
Selskapet leverer et brutto driftsresultat (ebitda) før andre poster på 1,55 milliarder kroner i fjerde kvartal, ned fra 1,69 millliarder kroner i fjerde kvartal året før.
Inntektene i kvartalet ble på...Se mer

Autostore melder at tysk rettsprosess er stanset

Britiske Ocado og norske Autostore er i rettsstrid om patent på lagersystemer i Storbritannia, USA og Tyskland. Ocado mener at Autostores robotsystem Blackline og en programvare kalt Router bryter med Ocados patenter, men Autostore avviser dette.
Ifølge en melding fra Autostore har en rett i München nå stanset en prosess Ocado har kjørt for å stanse Autostores B1-robot i Tyskland. Ifølge Autostore...Se mer

Zaptec doblet inntektene – kraftig resultatvekst

Elbilladerselskapet Zaptec økte inntektene med 144 prosent til 192,8 millioner kroner i fjerde kvartal, sammenlignet med året før. Det viser selskapets kvartalsrapport.
Justert driftsresultat før nedskrivninger og avskrivninger (ebitda) kom inn på 46,8 millioner kroner i kvartalet, opp fra 11,1 millioner kroner året før. Justeringen dreier seg om lønnsfordeler og sosiale kostnader på et aksjeopsjo...Se mer

OCM flagger i Hafnia etter oppkjøp

Tilbake i november ble det kjent at Hafnia kjøper en flåte av 32 skip av typen produkt- og kjemikalietank, i forbindelse med oppkjøpet av Chemical Tankers.
Torsdag ettermiddag kom meldingen om at transaksjonen var fullført, og i henhold til planen er det utstedt nye aksjer til selgeren OCM (Gibraltar) Chemical Tankers.
I den forbindelse flagger OCM nå en eierandel på rundt 20,4 prosent av de utes...Se mer

Quantafuel henter 400 millioner kroner

Plastgjenvinningselskapet Quantafuel henter friske penger i en rettet emisjon. Kapitalinnhentingen ble fullført like etter midnatt, etter at selskapet varslet den da Børsen stengte torsdag ettermiddag.
Selskapet utsteder nå 16 millioner aksjer til kurs 25 kroner. Det gir en samlet kapitalinnhenting på 400 millioner kroner.
Kursen på 25 kroner er 10,7 prosent lavere enn sluttkursen på 28 kroner tor...Se mer

Everfuel mottar 45 millioner svenske kroner i stipend

Everfuel Sweden, datterselskap av Everfuel, har blitt tildelt sto stipend fra Swedish Environmental Protection Agency på totalt 45 millioner svenske kroner. Det skriver Everfuel i en melding torsdag.
Stipendet skal finansiere to hydrogenstasjoner i Värmland regionen i Sverige. Støtten kommer gjennom Klimatklivet, «the Swedish Environmental Protection Agency» sitt investeringsprogram som støtter til...Se mer

Everfuel får tysk kontrakt

Everfuel melder at de har vunnet anbudet om en kontrakt i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen.
Everfuel skal der bidra med en hydrogenstasjon til tungtransport. Stasjonen skal åpne i 2023.
Avtalen varer i 10 år, og verdien av kontrakten er ikke blitt offentliggjort.
Tildelelsen av kontrakten kan fortsatt påklages i 10 dager fremover.

House of Control har signert en avtale med Cillco Technology

House of Control har signert en avtale med Cillco Technology AS, som vil overta kundekontrakter utenfor selskapets kjernevirksomhet, samt om lag 30 årsverk fra House of Controls datterselskap DinERP AS.
Avtalen med Cillco Technology trer i kraft 1. mars 2022. Det fremgår av en melding fra House of Control torsdag.
House of Control er et norsk teknologiselskap som utvikler og selger skybasert program...Se mer

Spørsmål

Anonym: Kommer Vår Energi på børs?

Camilla Knudsen:
Hei, ja det ser sånn ut. De har ikke sagt noen eksakt dato, men mandag denne uken varslet de at det blir børsnotering: Vår Energi går på børs
Takk for at du leser E24, ha en fin torsdagskveld!

PGS-aksjen ned 50 prosent - fjerde mest omsatt

Markedet fortsetter å straffe seismikkselskapet PGS hardt etter dets varslede risiko om at det muligens ikke klarer å betale gjeldsforfallene for 2022 og står i fare for brudd på lånevilkår allerede i første kvartal.
En langsommere innhenting for det pressede seismikkmarkedet, som er preget av overkapasitet og mange båter som står uten arbeid, rammer selskapet og bidro til et nytt milliardtap i 202...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%