Akva Group snudde til pluss

Selskapet, som leverer utstyr til oppdrettsbransjen, fikk en kraftig forbedring i årets første kvartal, sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Det viser rapporten som ble lagt frem fredag morgen.
Omsetningen gikk opp til 848,9 millioner kroner i kvartalet, fra 719,4 millioner i fjor.
Driftsresultatet steg til 58,8 fra minus 13,6 millioner kroner, mens nettoresultatet gikk opp til 40 millioner kroner, fra minus 24,5 millioner kroner.

Siste nytt

Full børsstans for Fred. Olsen Windcarrier

Selskapet, som leverer tjenester til havvindprosjekter, har tidligere meldt at børsplanene settes på pause. Nå avsluttes noteringsprosessen, ifølge en melding onsdag ettermiddag.
Den 15. februar i år ble selskapets aksjer tatt opp til handel, og dette vedtaket var gyldig til og med tirsdag denne uken, 24. mai.
«Noteringsprosessen er nå avsluttet og selskapet har ikke lenger informasjonsplikt iht....Se mer

Meltwater tapte 119 millioner

Den ferske kvartalsrapporten fra IT-selskapet viser nytt underskudd i årets tre første måneder.
Resultat før skatt landet på minus 12,4 millioner dollar i kvartalet. Beløpet tilsvarer minus 119 millioner kroner.
Det er en forverring fra minus 9,3 millioner dollar i resultat før skatt på samme tid i fjor.
Samtidig steg inntektene til 109,2 fra 94,4 millioner dollar.
Selskapet forventer å levere inn...Se mer

Belships både kjøper og selger skip

Tørrlastrederiet Belships har inngått en avtale om kjøp av et 2020-bygget ultramax-fartøy på 64.000 dødvekttonn. Samtidig selger selskapet et eldre fartøy.
Det fremgår av en melding onsdag.
Ultramaxen Belships kjøper er finansiert gjennom en timecharter-leieavtale for en fast periode på fem år med opsjoner på forlengelse i ytterligere tre år. Kontant break even for fartøyet ved levering vil være cir...Se mer

Spørsmål

Anonym: Equinor betaler utbytte på fredag. Må jeg eie EQNR på fredag for å få utbetalt utbyttet? Eller holder det at jeg eide dem på det tidspunktet da det ble besluttet ?

Anders Nybakken Kvale:
Hei. Takk for spørsmålet. Equinor-aksjen var såkalt eks-utbytte (første dagen aksjen handles uten rett til utbytte) fra og med 12. mai, som betyr at du måtte eie dem på dette tidspunktet for å få utbytte 27. mai.

Spørsmål

morten mastereid: Hei. Har dere fått med dere at AKSO har vinne in Sizable kontrakt i dag?

Camilla Knudsen:
Hei,
Takk for innspillet, vi har skrevet en liten sak om det, som du kan lese her.
Håper du har en fin onsdag!

Prosafe sikrer Petrobras-kontrakt verdt 1,2 milliarder kroner

Riggselskapet Prosafe har inngått en avtale med Petrobras for levering av det halvt nedsenkbare fartøyet Safe Eurus for sikkerhets- og vedlikeholdsstøtte offshore Brasil, skriver selskapet i en melding.
Kontrakten har en verdi på rundt 126 millioner dollar, tilsvarende 1,2 milliarder kroner. Lengden på avtalen er fire år og vil starte opp i slutten av mars 2023.
Prosafe-aksjen stiger 2,49 prosent...Se mer

Statkraft inngår avtale med Freyr

Statkraft har inngått en bindende prinsippavtale med batteriselskapet Freyr, som ventes å bli en langsiktig kraftkjøpsavtlae, med sikte på å sikre langsiktig forsyning av fornybar energi til Freyrs fabrikk i Mo i Rana. Det skriver de to selskapene i en pressemelding.
Avtalen og tilknyttede energitjenester anslås å dekke det forventede strømbehovet i perioden 2024–2031 og sikre fysisk leveranse av...Se mer

Milliardkontrakt til Aker Solutions

Oljeserviceselskapet Aker Solutions er tildelt en en kontrakt av Equinor å levere subsea-produksjonssystem (SPS) til Halten Øst-utbyggingen. Kontraktsverdien er 1,3-1,5 milliarder kroner.
Det fremgår av meldinger fra Aker Solutions og Equinor onsdag.
Aker Solutions skal levere et komplett undervannsproduksjonssystem inkludert syv standardiserte vertikale undersjøiske trær, fem dual-slot satellittstr...Se mer

Techstep inngår avtale verdt 14 mill. med Norwegian

Teknologiselskapet Techstep skal levere tjenestene Smartcontrol og Smartdevice for opptil 3.000 brukere i Norge og Danmark. Kjøperen av tjenesten er flyselskapet Norwegian, skriver Techstep i en melding.
Avtalen har en anslått verdi på 14 millioner kroner, med en kontraktsperiode på to år i første omgang.
– Denne avtalen vil støtte dem (Norwegian red.anm.) i deres uttalte «digitale skifte»-strateg...Se mer

Meglerhus nedjusterer Adevinta etter kvartalsrapport

Flere meglerhus nedjusterer Adevinta etter at selskapet la frem resultater for første kvartal denne uken.
Det fremgår av analyser, skriver TDN Direkt.
DNB Markets nedjusterer kursmålet på Adevinta til 100 kroner pr. aksje, fra tidligere 115 kroner pr. aksje og opprettholder kjøpsanbefaling.
Meglerhuset skriver at resultatene for første kvartal viste at til tross for svake volumer på kort sikt, kan Ad...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%