Fredriksen-rederi er opp 219 prosent i år: «I ferd med å bli en ekte utbyttemaskin»

Fearnley Securities mener gassfraktrederiet Flex LNG, som er dominert av John Fredriksen, er perfekt posisjonert med en sterk charterordrebok kombinert med spotlenkede tidscertepartikontrakter, og meglerhuset ser en betydelig oppside i verdsettelsen av aksjen som følge av at markedet for frakt av LNG ser sterkt ut fremover.
Det fremgår en analyse fra meglerhuset torsdag. Meglerhuset har byttet analytiker som følger selskapet og i analysen oppjusteres kursmålet på Flex LNG-aksjen til 245 kroner fra tidligere 150 kroner, og kjøpsanbefalingen fastholdes.
«Flex LNG fortsetter å levere på løftene og er i ferd med å bli en ekte utbyttemaskin», skriver meglerhuset.
Flex LNG-aksjen er så langt i år opp 219 prosent til kurs 212,2 kroner, tilsvarende en markedsverdi på 11,5 milliarder kroner.
Utsiktene for markedet vil i stor grad bli definert i vinter, men nå ser markedsutsiktene å være i favør av skipseierne, mener meglerhuset, som legger til at dette gjelder spesielt for selskaper med moderne skip som for eksempel Flex LNG.
«Vi anslår at FLNG komfortabelt kan utbetale over ti prosent de kommende årene, hvor risikoen ligger på oppsiden gjennom spoteksponeringen og ratefornyelser», skriver meglerhuset. For 2022 og 2023 anslår Fearnley Securities en utbytteavkastning på 13 prosent.

Siste nytt

DNB Markets og Pareto Höegh øker Autoliners-kursmål etter tallslipp

DNB Markets oppjusterer sitt kursmål på Höegh Autoliners til 65 kroner fra 51 kroner og gjentar kjøpsanbefaling, ifølge en oppdatering fredag.
«Etter vårt syn er selskapet i en misunnelsesverdig posisjon, med utbytte introdusert og en plan for en potensielt fullfinansiert 16-skips nybyggingsprogram for å posisjonere det for fremtiden», skriver meglerhuset.
Pareto Securities oppjusterer sitt kursmål...Se mer

Venter tredobbel svensk renteheving

Prisveksten i Sverige holdt seg høy i juli, selv om den dempet seg noe fra nivået i juni. Inflasjonen var på åtte prosent i juli målt mot samme periode i fjor.
Nå venter Handelsbanken at sentralbanken i Sverige, Riksbanken, kommer med en trippel renteheving på 0,75 prosentpoeng på møtet i september.
Seniorøkonom Johan Löf i Handelsbanken skriver i et notat at dagens inflasjonsrapport viser at gapet...Se mer

Kraftig fall for Pexip-aksjen

Hovedindeksen åpnet med et et svakt fall, og en drøy halvtime ut i handelen vaklet indeksen mellom pluss og minus.
Det var blandet utvikling på børsene i Asia i morgentimene norsk tid, og etter at onsdagens jublende stemning på Wall Street roet seg ned i går kveld.
Oljeprisen ligger på 99,3 dollar ved børsåpning. Det er 1,2 dollar høyere enn da børsen stengte i går, og en svak nedgang på 0,1 prose...Se mer

Fearnley Securities oppgraderer Aker Solutions-aksjen

Meglerhuset oppgraderer Aker Solutions til kjøp fra salg med et kursmål på 40 kroner per aksje.
Det fremgår av en analyse fredag.
«Etter år med underinvesteringer er en uunngåelig bedring godt i gang. Aker Solutions' stigende ordrereserve er klare bevis. Den rekordhøye pipelinen med anbud er ytterligere bevis på dette», skriver Fearnley Securities.
«Flere drivere kommer fra skatteincentivordningen på...Se mer

Aker BP med olje- og gassfunn ved Skarvfeltet

Funnet er gjort i undersøkelsesbrønnen 6507/3-15 i utvinningstillatelse 941 nordøst for Skarvfeltet i Norskehavet.
Funnet estimeres til 1,7-5,7 millioner standardkubikkmeter utvinnbare oljeekvivalenter og vil vurderes produsert på Skarvfeltet, melder Oljedirektoratet fredag.
Det tilsvarer mellom 10,7 og 35,9 millioner fat.
«Brønnen traff på en total olje- og gasskolonne på om lag 115 meter i Fangst...Se mer

Kraft Bank økte overskuddet

Kraft Bank, der investor Bjørn Maaseide er største aksjonær, fikk et resultat før skatt på 18,4 millioner i andre kvartal 2022, mot 15,5 millioner i samme periode året før, ifølge bankens kvartalsrapport fredag.
Banken hadde netto renteinntekter på 37 millioner kroner i kvartalet, mot 33 millioner kroner i samme kvartal året før.
I andre kvartal var nysalget høyere enn forventet mens innfrielser var...Se mer

Akva Group tapte 54 millioner i andre kvartal

Akva Group fikk et driftsresultat på minus 41,4 millioner kroner i andre kvartal 2022, mot 32,4 millioner kroner samme periode året før, ifølge selskapets kvartalsrapport fredag.
Driftsresultatet er på linje med resultatvarsel fra selskapet tidligere i august.
Driftsinntektene var 907 millioner kroner i andre kvartal, opp fra 832 millioner i tilsvarende periode i fjor, mens resultatet før skatt fal...Se mer

Interoil økte inntekter og resultat

Oljeselskapet fikk en justert EBITDA på 1,6 millioner dollar i årets andre kvartal, fra 1,5 millioner kroner samme på samme tid i fjor. Selskapets resultat etter skatt endte på 800 000 dollar, opp fra 300 000 dollar i andre kvartal 2021.
Det opplyser selskapet i sin kvartalsrapport fredag.

Resultathopp for Wilson

Shippingselskapet la fredag frem sin rapport for årets andre kvartal og kan vise til gode tall.
Resultat etter skatt endte på 26 millioner euro, opp fra usedvanlig lave 9 millioner euro på samme tid i fjor. Selskapets EBITDA var på 43,7 millioner euro, mot 23 millioner euro i andre kvartal i 2021.
Et sterkt spot-marked og god flyt i selskapets transportsystem har resultert i god inntjening for først...Se mer

Svensk inflasjon holdt seg høy i juli

Inflasjonen har steget til høye nivåer i mange land. Fredag kommer det svenske statistikkbyrået med ferske tall over prisveksten.
Den viser at konsumprisindeksen med fast rente (KPIF) steg med 8 prosent i juli fra samme måned i fjor.
Det var ned fra veksttakten 8,5 prosent i juni. Det var også hakket lavere enn økonomenes forventninger på 8,1 prosent, skriver Dagens Industri.
I juni var prisveksten i Sveri...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%